Kontakt Të rejat e fundit Mjekët tane Paketat tona Specialitetet tona

Dermatologji

Çfarë është dermatologjia?


Sëmundjet e lëkurës shfaqin simptoma nga më të ndryshmet,nga ato të lehta deri në ato të rënda,nga ato me rrezik të pakët në ato jetëkërcenuese.
Disa nga sëmundjet më të shpeshta janë :
-Aknet dhe varietetet sipas moshave dhe tipit
-Keratozat
-Psoriasis
-Ekzema
-Dermatitit i kontaktit Impetigo por duhen përmendur melanoma dhe karcinomat e qelizave skuamoze dhe bazale.

Simptomat kryesore të sëmundjeve dermatologjike janë:
-Pigmentim i lëkurës
-Tharje e lëkurës
-Krijimi i plagëve në lëkurë
-Skuqje e lëkurës
-Ngritje e lëkurës në ngjyrë të kuqe apo të bardhë
-Lëkurë që bie -Formim i pllakëzave në lëkurë në të verdhë apo në gri
-Ndryshimi në ngjyrë,diametër,simetri të nishanit ekzistues.

Shkaktarët mund të jenë gjenetikë,viralë,bakterial,ekspozimi në diell pa mbrojtje adekuate,sëmundjet kronike ekzistuese etj.

Nëse keni vërejtur ndryshime në lëkurën tuaj apo kërkoni një konsultë për të marrë nje informacion më të detajuar mund të lini një takim me mjekun dermatolog në numrin e kontaktit 0682920327