Kontakt Të rejat e fundit Mjekët tane Paketat tona Specialitetet tona

Endokrinologji

Çfarë është endokrinologjia?


Endokrinologjia eshte dege e mjekesise e cila merret me diagnostikimin dhe trajtimin e semundjeve hormonale.
Mjeku endokrinolog merret me trajtimin dhe monitorimin e :

1.Tumoreve te hypotalamusit dhe hipofizes
2.Problemeve te peshes trupore
3.Diabetit te sheqerit tipi 1,2
4.Problemit te gjendres tiroide,paratiroide
5.Problemeve te gjendrave mbiveshkore
6.Problemeve seksuale.

Simptomat e tumoreve te hypotalamusit dhe hipofizes jane:
• Dhimbje koke
• Lodhje
• Lekure e thate
• Shikim I paqarte
• Crregullim cikli menstrual

Simptomat e diabetit te shqerit jane :
• Etje e vazhdueshme,tharje goje
• Ndryshim ne oreks
• Lodhje
• Shikim I turbullt
• Infeksione te shpeshta
• Enjtje dhe dhimbje ne duar e kembe

Simptomat e crregullimeve te gjendres tiroide jane:
• Mbi/nen-peshe
• Mungese ose rritje oreksi
• Etje,urinim i shtuar
• Renia e flokut
• Crregullimte gjumit dhe ciklit menstrual
• Rrahje te shpeshta te zemres
• Nervozizem

Nese jeni diagnostikuar me ndonje nga problemet e sipermenduara apo keni ndonje nga simptomat e mesiperme ju keshillojme te kryeni nje konsulte me mjeken tone endokrinologe
Lini takime ne nr:0682920327