Kontakt Të rejat e fundit Mjekët tane Paketat tona Specialitetet tona

Gjinekologji

Çfarë është gjinekologjia?


Femrat duhet te tregojne kujdes per te diagnostikuar ne kohe problemet e qafes se mitres dhe per te parandaluar kancerin e qafes se mitres.
Human papillomavirus (HPV) eshte nje virus i cili akuzohet si shkaktar i kancerit te qafes se mitres ne mbi 99% te rasteve. Per kete arsye gjinekologet rekomandojne kryerjen e ekzaminimeve si:

• Pap testit dhe HPV ADN test.

Pap testi kryhet per te depistuar lezionet e qafes se mitres dhe kancerin.
Testi i HPV-se kryhet per te percaktuar pranine ose jo te HPV ne qafen e mitres.

Cdo femer mbi 21 vjec rekomadohet te kryeje keto ekzaminime. Ndjekja do te behet sipas keshillave te gjinekologut.
Nese mjeku sheh te arsyeshme mund te kerkoje realizimin e kolposkopise dhe biopsise se zonave anormale te qafes se mitres me qellim venien e sakte te diagnozes dhe trajtimin.

• Eshte me e lehte te parandalosh se te kurosh.
Mund te rezervoni takimin tuaj ne numrin e kontaktit :0682920327.