Kontakt Të rejat e fundit Mjekët tane Paketat tona Specialitetet tona

Kardiologji

Çfarë është kardiologjia?


Problemet kardiake ne ditet e sotme jane te shpeshta.
Shkaktaret kryesore te problemeve kardiake jane:
-semundjet shoqeruese si psh:
-diabeti
-histori familjare per probleme te zemres
-duhanpirja
-rritja e kolesterolit
-jeta sedentare
-dieta ushqimore
-shtatezania

Simptomat e semundjeve kardiake mund te jene:
-dhimbje qe perfshin krahun,gjoksin si dhe nofulle
-ndjesi shtypje ne kraharor ,rrahjesh te shpeshta/te ngadalta
-djerse te ftohta
-marrje fryme
-marrje mendsh, te perzjera
-lodhje

Ekzaminime qe mund te kryhen:
-konsulta rutine me mjekun kardiolog
-vizita kardiologjike
-EKG
-EKO kardiake
-monitorimi i ritmit apo i presionit ne saje te holterit te ritmit /presionit per 24/48 h
-teste laboratorike : enzima kardiake + lipidograme

Lini takim me doktorin kardiolog ne nr:0682920327