Kontakt Të rejat e fundit Mjekët tane Paketat tona Specialitetet tona

Kardiopediatri

Çfarë është kardiopediatria?


Te pasurit njohuri mbi problemin e mundshem kardiak te fetusit perpara lindjes ofron mundesi te studiohet problemi dhe te gjendet zgjidhja me e mire.

• Eko fetale eshte eko e cila kryhet perpara lindjes se bebit per te vleresuar funksionin e zemres,strukturen e saj si dhe qarkullimin e gjakut ne zemer

• Sëmundjet e Lindura të Zemrës

Prindërit duhet të jenë të vëmendshëm ndaj shenjave të jashtme që dallojnë tek fëmijët e lindur me këto probleme. Nëse prindërit vërejnë që femija nuk shton mirë në peshë, kanë djersë të shtuara kryesisht në pjesën e qafës dhe të kokës, nxirje të lëkurës, nxirje të buzëve edhe jashtë aktit të qarjes, lodhje gjatë pirjes, frymëmarrje të shpeshtë etj, janë shenja që mund të sugjerojnë për probleme kardiake.

• Defektet e lindura në zemër i klasifikojmë në disa grupe.

Një pjesë e tyre janë defekte relativisht të thjeshta, si defektet e ndarëseve të dhomave ose vrimat në zemër e që përbëjnë numrin më të madh të defekteve të lindura,
defekte te tjera qe shoqerohen me nxirjen ose cianoze ne lekure,gishta,duar etj

Prane klinikes sone kemi Dr.Albert Koja kardiopediater i cili kryen Eko fetale dhe Eko kardiake per moshat nga 0 deri ne 15 Vjec

Lini takim me dr.Albert Koja ne nr 0682920327