Kontakt Të rejat e fundit Mjekët tane Paketat tona Specialitetet tona

Gastrohepatologji

Çfarë shakton mëlçinë e dhjamosur?


Steatoza hepatike apo dhjamosja e melcise krijohet kur ne melci akumulohet nje sasi e madhe dhjami e cila shkakton inflamacion duke demtuar melcine.

Ne shumicen e rasteve kjo dhjamosje mund te mos jape simptoma te dukshme por ju mund te ndjeni nje dhimbje te lehte ne pjesen e siperme te djathte te barkut.

Shkaqet jane :
• Dhjami nuk metabolizohet sic duhet
• Konsumimi i tepert i alkoolit
• Obeziteti
• Diabeti
• Rezistenca ndaj insulines
• Semundjet infective te tilla si Hepatiti C

Si mund te diagnostikohet :
• Testet e gjakut :Transaminazat, lipidograma
• Ekzaminime imazherike : EKO barku

Sic thame me siper steatoza hepatike mund te zhvillohet pa shfaqur simptoma dhe mund t’i shfaqe ne stade te avancuara per kete arsye keshillohen kryerja periodike e bilancit biokimik,lipidogrames dhe EKO-s abdominal ne menyre qe te kapet ne kohe cdo problem I mundshem

Klinika eshte e hapur cdo dite nga e hena ne te shtune 08:00-20:00

Telefononi ne nr 0682920327 per te rezervuar orarin tuaj me mjeken tone gastrohepatologe apo imazheriste. Ju mirepresim !