Kontakt Të rejat e fundit Mjekët tane Paketat tona Specialitetet tona

Nefrologji

Çfarë është nefrologjia?


Nefrologjia diagnostikon dhe trajton semundjet qe prekin traktin urinar e kryesisht veshkat. Nese keni ndonje nga simptomat e meposhtme duhet te drejtoheni tek mjeku nefrolog per te kryer ekzaminime laboratorike dhe imazherike:
-Urinim me veshtiresi, djegie gjate urinimit, urinim te shpeshte, urgjence per te urinuar
- Urinim me ngjyre te erret/ te turbullt/me gjak
- Urinim ne sasi te paket -Ndjesi lodhjeje gjate gjithe kohes
-Ndjesi dobesie -Enjtje e duarve, e kembeve/ enjtje e qepallave dhe perreth syve etj.

Testet me te shpeshta qe kryhen jane testet e urines ku permendim urine komplet, glukozuria, proteinuria, proteinuria e 24 oreshit, ketonuria, ekzaminimi mikroskopik i urines per te pare pranine e qelizave te kuqe apo te bardha te gjakut, kristale te acidit urik, karbonate kalciumi etj.

Testet qe behen me ane te gjakut dhe tregojne funksionimin e veshkave perfshijne azotemine, kreatininemine, acidi urik ne gjak. Ekografia abdominale dhe e sistemit urinar eshte ekzaminimi me i shpeshte qe kryhet.

Mund te na kontaktoni ne nr.: 0682920327 per te lene orar per konsulte me mjeken nefrologe