Kontakt Të rejat e fundit Mjekët tane Paketat tona Specialitetet tona

Pneumologji

Çfarë është pneumologjia?


Pneumologjia është degë e mjekësisë e cila merret kryesisht me sëmundjet e mushkërive. Pneumologjia merret me profilaksën, zbulimin dhe trajtimin konservativ të sëmundjeve të mushkërive, bronkieve, mediastinusit si dhe të pleurës. Shkaqet më të zakonshme të sëmundjeve pneumologjike janë:
-ndotja e mjedisit
-imuniteti i ulët
-lodhja
-duhanpirja etj..

Mënyrat e diagnostikimit jane :
• Spirometria - metoda bazë klinike, e cila konsiston në matjen e vëllimit dhe kapacitetit të mushkërive, mund të shihni ngushtimin e rrjedhës së mushkërive ose të shqetësimit të frymëmarrjes.
• Analiza e gazit të gjakut
• Testet e alergjisë
Lini takim me dr.Pneumologe ne nr 0682920327