Kontakt Të rejat e fundit Mjekët tane Paketat tona Specialitetet tona

Diabeti

Cfarë janë tiroidet?


Semundjet e tiroides mund te rezultojne nga crregullimet e funksionit te tiroides(mbi/nen prodhim I hormoneve)si dhe nga problemet ne strukture.
Grupmosha me e prekur eshte 40-60 vjec,dhe me te prekura jane femrat.

Simptomat kryesore qe mund te ndikojne ne probleme me tiroiden jane :
1. Nen/mbipeshe e pa shpjegueshme
2. Mungese/rritje oreksi
3. Tharje goje
4. Etje
5. Renie frekuente e flokeve
6. Djersitje e shprehur
7. Tremor(dridhje) te duarve trupit
8. Luhatje tensioni arteriar
9. Nervozizem
10. Crregullime gjumi
11. Crregullime menstruacionesh

Rekomandohet konsulte me mjekun endokrinolog per vleresimin e funksionit te tiroides ,kryerjen e ekografise se gjendres tiroide.
E rendesishme per te prevenuar semundjet e tiroides eshte evitimi I ushqimeve me permbajtje te larte Jodi,aktivitet I rregullt fizik,shmangie rrezatimi dhe stresi.

Testet me te shpeshta qe kryhen jane :
1. Ekografia e tiroides
2. Dozimi I FT3,FT4,TSH
3. Gjak komplet.

Kontaktoni ne numrin 0682920327 per te lene takim me mjeken endokrinologe
Adresa :Rruga Tish Dahia,Komuna e Parisit,Kompleksi Kika 2